عوامل آتش سوزی در تابلو برق

یکی از نکات بسیار مهم در مورد تابلو برق ها که گاه می تواند خسارت های جانی و مالی جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد نقص فنی و آتش سوزی در تابلو برق ها است. حدود 35 درصد آتش سوزی ها در اثر مشکلات ناشی از  اتصالات الکتریکی می باشد.

در اینجا سعی شده تا عوامل ایجاد آتش سوزی و حریق در تابلو های الکتریکی بیان شود:

1-      شل بودن اتصالات:

از مهترین دلایل ایجاد حریق در تابلو شلی اتصالات می باشد. اتصال شل باعث افزایش مقاومت در محل اتصال و در نتیجه افزایش دما و حریق می شود.

 

2-      متعادل نبودن بار:

در سیستم سه فاز چنانچه تقسیم بار بر روی فازها بصورت متعادل صورت نگیرد باعث افزایش دما و در نتیجه افزابش خطر حریق در تابلو می شود.

 

3-      عدم استفاده از واشر فنری یا خورشیدی:

واشر فنرى نوعى از واشر است كه خاصيت فنرى دارد. هنگام بستن پيچ در زير آن فشرده مى شود و باعث مى شود پيچ و مهره در اثر ارتعاشات باز نشوند و همچنین سطح تماس کامل شده و مانع از خوردگی در محل اتصال می شود.

 

4-      مصرف بیشتر از آمپر مجاز:

اضافه بار یا over load  باعث افزایش حرارت و حریق در تابلو می شود. البته جهت حفاظت در این خصوص رله های حفاظتی و بیمتال منظور می شود.

 

5-      استفاده از کابلشوی مسی برای کابل آلومینیومی و برعکس و عدم استفاده از کابلشوی بیمتالی:

هنگامی که جنس هادی و محل اتصال متفاوت باشد به منظور جلوگیری از خوردگی از کابلشو بیمتال استفاده می شود.

 

6-      قرار گرفتن دو یا چند کابلشو روی هم:

در برخی موارد مشاهده می شود که به علت تعدد خروجی کاربر برای انشعاب از شینه از دو یا چند کابلشو روی هم استفاده می کند که این امر باعث کاهش سطح تماس و افزایش حرارت و در نهایت حریق در تابلو می شود.

 

7-      قرار دادن مهره یا واشر بین کابلشو و شینه :

دقت شود که کابلشو باید مستقیما با شینه در تماس باشد و درصورت استفاده از واشر باعث کاهش سطح تماس و افزایش مقاومت و افزایش دما در محل تماس می شود.

 

8-      عدم استفاده از سرسیم یا کابلشو:

برای اتصال کابل برق به شینه مسی،کلید فیوز و یا کلید اتوماتیک به کابلشو مسی نیازمندیم.استفاده از کابلشو غیر استاندارد بدلیل میزان گوشت کم مس آن باعث می شود تا کابلشو توان انتقال جریان نامی کابل را نداشته باشد و باعث گرم شدن نقطه اتصال و در ادامه آتشسوزی شود.

 

9-      عدم تعادل بین بار و سطح مقطع هادی ها:

درصورتی که سطح مقطع هادی کمتر از بار مصرفی باشد باعث داغ شدن بیش از حد مجاز هادی و در نهایت حریق می شود.

 

  بی کیفیت بودن هادی و عایق:

جنس ضعیف و بی کیفیت عایق باعث ایجاد حرارت بالای ناشی از تلفات برق در آنها شده و به راحتی شرایط ایجاد جرقه و آتش سوزی را  فراهم می کند.

 

 

11-  حذف هواکش های جانبی درب تابلو و نبود آن:

درصورت نبود هواکش در تابلو ، هوای گرم داخل تابلو به خوبی به محیط بیرون هدایت نمی شود در نتیجه دمای داخل تابلو افزایش پیدا کرده و باعث کاهش ظرفیت اسمی کابل ها و غیره می شود.

با ما تماس بگیرید

تیم فنی ما پاسخگوی تمامی سوالات و نیازهای فنی شما می باشد.

09125856397 - 02166374317