برق قدرت :

در گذشته نه چندان دور برق به دو شاخه برق قوی (برق قدرت) و برق ضعیف (الکترونیک) تقسیم می شده است که حال به بررسی شاخه ی برق قدرت می پردازیم.

برق قدرت شامل تولید ، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی می شود. امروزه بیشتر شبکه های الکتریکی از توان الکتریکی سه فاز متناوب تغذیه می کنند که دلیل آن سهولت در تولید ، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی به این صورت است. البته معمولا در مصرف کننده های کوچک از توان الکتریکی به صورت تک فاز به دلیل ضروری نبودن سه فاز استفاده می شود تا خطرات احتمالی کاهش یابد ولی در صنعت و مصرف کنندگان بزرگ چون توان مصرفی بالا می باشد برای بهبود بهره وری و استفاده از از موتورهای سه فاز ، انرژی الکتریکی به صورت سه فاز تولید می شود.

سیستم برق رسانی و شبکه توزیع برق :

تولید انرژی الکتریکی امروزه در نیروگاه های بزرگ با راندمان بالا می باشد.به دلایل اقصادی و فنی ولتاژ ژنراتورها به 30 کیلو ولت محدود است.برای جلوگیری از وارد شدن تلفات در هنگام انتقال از نیروگاه ها به مناطق با فاصله زیاد از ترانسفورماتورهای افزاینده استفاده می شود که ولتاژ برق را (تا 400 کیلو ولت در ایران) بالا می برد.با نزدیک شدن به شهرها ولتاژ برق بسته به مصرف شهر توسط ترانسفورماتور های کاهنده تا 132 و 63 کیلو ولت کاهش می یابد.سپس تا نزدیکی مراکز بار ولتاژ را 20 کیلو ولت و به ندرت به 11 کیلو ولت کاهش می دهند و در نهایت تا پست های برق ولتاژ برق به 380 ولت می رسد.

شبکه توزیع برق در مناطق به دو صورت شبکه باز (شعاعی) و شبکه از دو سو تغذیه می باشد که در شبکه باز که در مناطق مسکونی کاربرد دارد از یک سمت از مراکز پست برق تغذیه می کنند و باید بر سر راه هر انشعاب آن بر روی تیرهای برق کات اوت فیوز نصب شود ولی در مقابل آن شبکه از دو سو تغذیه برای بالا بردن اطمینان شبکه در نقاط مهم کاربرد دارد که رابط های برق رسانی از دو سر توسط دو مرکز پست برق تغذیه می کنند.البته باید اضافه کرد که این شبکه بسیار کم مورد استفاده قرار می گیرد و حفاظت و نگهداری از این سیستم بسیار سخت تر و دشوار تر نسبت به نوع اول می باشد.

تابلو های برق صنعتی :

تابلو برق محفظه ایست برای توزیع و انتقال انرژی الکتریکی به دستگاه های مصرف کننده که شامل تجهیزات الکترونیکی می باشد که البته می توانند در برگیرنده ی تجهیزات پنوماتیک مانند کمپرسور ها و شیرهای برقی باشند.تابلو برق های به سه قسم عمده شامل تابلو برق های اصلی ، تابلو برق های نیمه اصلی و تابلو برق های فرعی تقسیم می شوند

تابلو برق اصلی در پست برق و به طرف فشار ضعیف ترانس متصل است.

تابلو برق نیمه اصلی برق قسمت مستقلی از مجموعه را توزیع و کنترل می نماید.

تابلو برق فرعی برای توزیع و کنترل برق قسمت خاصی از یک بخش مانند پمپ چاه یا موتور خانه می باشد.

تجهیزات تابلو های برق :

کنتاکتور : عامل قطع و یا وصل مدار فرمان از راه دور

بی متال : جهت فرمان قطع در صورت عبور جریان بیش از حد

رله ها :جهت ارسال فرمان قطع و وصل (مانند رله کنترل فاز ، کنترل بار و رله زمانی یا همان تایمر)

کلید ها : جهت قطع و وصل مدار (کلید سلکتوری ، بوش باتون ، میکرو سوئیچ و فلوتر سوئیچ)

ترانس جریان : جهت کاهش یا افزایش ولتاژ یا جریان

لامپ های سیگنال : اطلاع دادن از وجود فاز ها در مدار که البته نوع جدیدی از این نوع لامپ ها نیز ساخته شده است ولتاژ و آمپر جریان را علاوه بر وظیفه اصلی این لامپ ها نمایان می نماید.

کلیه ارتباطات بین تجهیزات تابلو های برق از طریق سیم ، کابل ، کابلشو ، سرسیم ،شینه های مسی و ... صورت می گیرد.

هوشمند سازی تابلو برق :

با هوشمند سازی تابلو برق می توان امکانات ویژه ای به آن اضافه کرد که سبب سهولت در استفاده و ارتقا ایمنی می شود که به آنها اشاره می کنیم.

  • خاموش و روشن کردن هر گونه کنتاکتور از راه دور
  • خواندن پارامترهای مهم تالو برق مانند رطوبت ، دما ، ولتاژ و آمپر
  • تماس اضطراری در صورت تک فاز ، دو فاز و یا بدون بار شدن
  • تماس در صورت باز شدن درب تابلو
  • اعلام قطعی برق از طریق تماس

کنترل تابلو برق های هوشمند از دو طریق SMS کنترل (رله های سیم کارت خور) و ریموت کنترل ها صورت میگیرد.

کابل کشی صنعتی(سینی کابل ، نردبان کابل ،رایزر ، بست های چنگالی) :

برای محافظت و مرتب بودن و زیبایی کابل کشی از سینی کابل ها استفاده می شود. همچنین برای نصب لامپ های مهتابی نیز سینی کابل ها موثر می باشد.

لدر کابل یا همان نردبان کابل برای عور و نگهداری کابل های حساس استفاده می شود که با عبور جریان از این کابل ها گرمای حاصله از آن تولید می شود.در واقع ساختار لدر کابل به گونه ای است که کابل ها را در مجاورت هوای محیط قرار می دهند و این مشکل را بر طرف می سازد.

رایزر ها به صورت عمودی و افقی وجود دارند که برای ارتباط دادن سینی کابل ها و یا لدر های کابل که در دو سطح غیر هم سطح مورد استفاده قرار می گیرند.

بست های چنگالی برای نصب و نگهداری کابل ها یا لوله های برق بر روی سینی کابل یا ریل های بست چنگالی مورد استفاده قرار می گیرد که زیبایی و استحکام زیادی را همراه کار می کند.

با ما تماس بگیرید

تیم فنی ما پاسخگوی تمامی سوالات و نیازهای فنی شما می باشد.

09125856397 - 02166374317